Οι νέοι κανόνες του αθλητικού ντυσίματος

Πριν ανεβάσεις την ένταση της προπόνησής σου, αναβάθμισε το τι φοράς για να το κάνεις.

Ένα πολύ καλό κίνητρο για να το δεις ζεστά κι όχι αγγαρεία με τη γυμναστική είναι να το «ψάξεις» λίγο παραπάνω με το outfit σου. Τα τελευταία χρόνια η αθλητική εμφάνιση έχει μπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σχεδιαστών, διαφημιστών και συνεπώς και στο δικό μας, αφού το sport casual πλέον δεν εξαντλείται στις αίθουσες των γυμναστηρίων ή στα γήπεδα και τους καφέδες. Από τη στιγμή που τα sneakers και τα σχετικά δένουν με την πιο βραδινή μας εμφάνιση, αναλογίσου τι διαστάσεις έχει πάρει το αθλητικό ντύσιμο την ημέρα. Κάποιοι επενδύουν σε μερικές ωραίες αθλητικές εμφανίσεις πριν ξεκινήσουν εντατικά και κάποιοι άλλοι ανταμείβουν τους εαυτούς τους με έναν καλό εξοπλισμό.

Οι Αμερικανοί το λένε «athleisure» καθώς ουσιαστικά πρόκειται για την τάση που μας θέλει πιο άνετους στην καθημερινότητά μας. Το ντύσιμο είναι αθλητικό και χαλαρό ταυτόχρονα, αλλά και κομψό. Χαρακτηριστικά του είναι τα εξής:

Τα joggers παντελόνια

Η παραλλαγή της φόρμας, κάτι ανάμεσα σ' αυτή και τα κλασικά άνετα chinos, πιο στενό κάτω, πιο φαρδύ πάνω και ύφασμα ελαστικό, αλλά αισθητά πιο ποιοτικό από οποιοδήποτε μιας τυπικής αθλητικής φόρμας. Συνδυάζεται με trainers, sneakers και αρβυλάκια.

Τα κλασικά χρώματα

Μαύρο, γκρι και μπλε σκούρο. Το νέο ουδέτερο αθλητικό ντύσιμο δείχνει πιο σοφιστικέ, γι' αυτό και η παλέτα των χρωμάτων στα οποία υπακούει είναι πολύ περιορισμένη, προς αποφυγή λαθών και υπερβολών και για ακόμα περισσότερη ευελιξία, καθώς ένα γκρι σκούρο σύνολο, για παράδειγμα, όπως αυτό στη φωτογραφία μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας. Το λευκό περιορίζεται στο παπούτσι και στη μπλούζα. Η μονοχρωμία είναι πλέον μια αναβαθμισμένη επιλογή.

Όλα στο μίνιμαλ

Ενδυματολογικά στερεότυπα του παρελθόντος, όπως μεγάλες στάμπες στις μπλούζες, φόρμες με γράμματα, αμάνικα T-shirts, κάλτσες μέχρι το γόνατο και λίκρα σορτσάκια, δεν έχουν πλέον θέση εδώ. Όσο πιο απλό, τόσο πιο καλό αρκεί το ρούχο να φωνάζει «ποιότητα» και «design» από απόσταση.

Το αντρικό κολάν

Όχι, δεν είναι για όλες τις ώρες, αλλά αυστηρά για εκείνες που αφιερώνεις στο τρέξιμο. Το γεγονός ότι όλο και περισσότερα brands αθλητικής ένδυσης περιλαμβάνουν Dri-Fit αντρικά κολάν, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Πρόκειται για το πιο άνετο ρούχο όταν πρόκειται για τρέξιμο, συν ότι πλέον διαθέτουν εξαιρετική τεχνολογία, γεγονός που τα απενοχοποιεί ως επιλογή.

Πηγή askmen